Fortbildning SMC Dalarna

SMC bedriver omfattande utbildningsverksamhet för att vi som motorcyklister ska utveckla våra färdigheter att undvika olyckor. SMC Dalarna arrangerar grundkurser i tre olika former.

Grundkurs "Avrostning" 

I SMC Dalarna arrangeras grundkurser som tidigare kallades”avrostning”. Kurserna kan ha lite olika innehåll men balans- och bromsövningar ingår alltid. Det är ett bra sätt att komma igång att träna vintertrötta muskler och reflexer som är bra att ha som motorcyklist. Vi bromsar, balanserar, svänger, prövar och övar. Ingen förhandsbokning krävs. 


Datum Avrostning
Datum publiceras inom kort.

 

Grundkurs Knix Amsberg

SMC Dalarna har arrangerat Knix-kurser på Amsbergs gokartbana i drygt tio år. Syftet är att du ska bli en bättre och säkrare MC-förare och därmed ökar trafiksäkerheten. Att det dessutom är vansinnigt roligt är en bonus. Även om hastigheterna inte blir så höga är Knix en utmaning. På banan gäller det att känna sin hoj till 100 procent. Utmaningen är att bli ett med hojen. Man kan se alla typer av motorcyklar och motorcyklister på Amsberg.

Alla tas om hand av utbildade instruktörer och deltagarna delas in i lämpliga grupper efter förkunskaper. Körpass varvas med teori för att ge deltagarna bästa förutsättningar att utvecklas. Fullgod skyddsutrusning är ett krav och vi rekommenderar ryggskydd. Det är begränsat antal utbildningsplatser i varje grupp och man kan bli utan plats. Boka gärna i förväg, dropin i mån av plats. Läs mer om Amsberg.
Länk till bokning

Datum Knix Amsberg

28 juni
9 juli
19 juli
8 Augusti

Grundkurs Knix SiljanRing

SMC Dalarna kör på Knix Rättvik Racingklubbs bana SiljanRing för första gången i år. Banan är lite mer kuperad än Amsberg och bjuder på rolig körning. Läs mer om SiljanRing här.
Boka din kurs på SiljanRing här

Datum Knix SiljanRing

Datum publiceras inom kort

Grundkurs Monztabanan

Skillnaden mot Amsberg är att Monztabanan är tre gånger så lång och mer liknar en kurvig 70-väg. Banan är lika lång som Gelleråsen (2400 meter) och mycket kul att köra. På Monztabanan kör vi alltid kurs en hel dag och här ingår alltid broms- och andra övningar. Läs mer om Monzta.  Länk till bokning. 

Datum Knix Monztabanan
15-17 maj Tjejkurs 
5-7 juni  Knix-kurs för alla

Försäkringar

Din MC-försäkring gäller under SMC Dalarnas kurser utan inskränkningar. Läs mer här. 

Övningskörning

Du är välkommen att övningsköra på samtliga kurser som arrangeras av SMC Dalarna. Du måste komma med din handledare.  Läs mer här

Kvalitetscertifierad fortbildning

Under november 2018 blev SMC Schools fortbildning godkänd av tyska DVR. Det betyder att kurserna har fått MC-tillverkarnas kvalitetsstämpel ”European Motorcycle Training Quality Label”. Samtliga kurser och instruktörer i SMC Dalarna är kvalitetscertifierade. 


Tjejkurs på Monztabanan

 


Mera Monzta


En kväll på Amsberg, blå grupp får tips