Bokningen öppen för Riksträffen

Årets upplaga av Riksträffen skulle blivit den sjätte i ordningen men på grund av coronapandemin blir det femårsjubileum i år istället. Vi vidareutvecklar konceptet och gör kurserna, turerna och föredragen ännu bättre. Självklart blir det även provkörningar av olika hojmärken och partystämning med gemyt på kvällarna. Bokningen har nu öppnat.

När
Helgen 3-5 september är det dags igen att träffas på Romme Alpin och umgås, köra hoj, skjuta hagelbrakare, gå tipspromenad, köra Knix, partaja, dansa och kanske plocka svamp, vem vet.  Klockan 14.00 fredagen drar vi igång på Romme Alpin. Vill man komma redan på torsdagen är det också ok om man vill umgås med andra likasinnade en kväll till. Sedan kör vi till söndag morgon då vi beger oss hemåt igen.

De första turerna och utflykterna, både på grus och asfalt startar redan på fredag eftermiddag. All anmälan sker på plats. Viktigt att påpeka är att det absolut inte handlar om några avancerade grusturer utan snarare en touringtripp på det underlaget. Vi väljer ut ett par resmål och kör ett par timmar i fantastisk natur där det går att se både älg och bäver om man har tur.

Kurser
Gruskurs light fick förra gången ett nytt upplägg med en kort slinga på grus där man fick känna på underlaget under riktigt lätta förhållanden. Deltagarna körde en sväng och kom tillbaka till utgångspunkten. Det kör vi vidare på. Många som var med på den förra gången ville gå fler kurser i samma anda och vi kollar om vi kan vidareutveckla det ännu mer.

Grön grustur kopplas också ihop än mer med gruskurs light så det blir en naturlig övergång till en lättare grustur för de som så önskar.

Testet med en möjlighet att få utökade körkunskaper på väg ska göras mer tydlig på vad det handlar om. Det är ju inte en kurs i regelrätt bemärkelse utan vi samlas och kör en sväng på helt vanlig asfalterad väg. Vi stannar till på ett säkert ställe och snackar om hur vi gjort på just det vägavsnittet och hur man kanske kunde gjort istället.

SMC Dalarna kör självklart Knix på lördagen på Amsbergs motorstadion för de som är sugna på lite kurvtagning. Räkna också med spännande utflykter på asfalt, några lite kortare och någon lite längre.

Grusturer
Grusturerna får samma upplägg som tidigare med grön, blå, röd och svart tur men kanske någon eller några av turerna får ny sträckning En nyhet i år är att det blir återsamling efter varje tur och deltagarna får en möjlighet att snacka igenom sin upplevelse med turledarna. Därmed får de feedback som de sedan kan ta med sig på nästa tur och vidareutveckla sina kunskaper.

Andra aktiviteter
Matte Sjöberg kommer tillbaks och kör sina mekkurser för de som vill lära sig lite mer om hur hojen fungerar och vad man kanske kan göra själv. 

Möjligheten att skjuta lerduvor har ju funnits tidigare men kanske kommer vi med en liten överraskning vad gäller själva skyttet detta år.

Provkörningar
Vi hoppas också få ihop ett gediget gäng nya hojar som går att provköra under träffen. 2019  räknade vi till ungefär 800 provkörningar under helgen. Det hoppas vi överträffas i år. 

Gemytligt
Under två dagar kör vi en alltså träff i gemytlighetens tecken med hojturer, gruskurs light, rock´n roll, musikquiz och god mat och dryck. Självklart blir det ”After Bike” med underhållning båda dagarna. SMC:s husband Örebro Allstars kommer på fredagen och kör låtar unplugged. Då brukar det vara riktigt bra drag och klackarna i taket. 

Romme Alpin
Romme Alpin ligger strax utanför Borlänge och erbjuder boende och gemytlighet i världsklass. Här finns både relax och gym och restaurangen tar emot samtliga riksträffare samtidigt.  Du bor för låga 1930 kronor om du väljer att bo med polarna i fembäddsrum. Bor ni färre i rummet blir priset något högre.

Pris
Torsdag till Söndag 2-5 september
Enkelrum 4 235 kr
Dubbelrum 6 480 kr (3240 kr per person)
3-4 bäddsrum 10 640 kr (2660 kr/3547 kr per person)
5-bäddsrum 12 120 kr (2424 kr per person)

Fredag till Söndag 3-5 september
Enkelrum 3 020 kr
Dubbelrum 4 860 kr (2430 kr per person)
3-4 bäddsrum 8 320 kr (2080 kr/2774 kr per person)
5-bäddsrum 9 650 kr (1930 kr per person)

Rummen har dusch, wc, torkskåp och tv. För alla boendegäster finns fritt trådlöst och trådburet internet på rummet. Frukost ingår.

Detta ingår i priset
Ankomst torsdag ingår: kvällens husman på torsdagen samt middagsbuffé fredag och lördag.

Ankomst fredag ingår: middagsbuffé fredag och lördag.

Man kan välja att lägga till lunchen på lördag: Lunch, 2-rätter på buffé inkl. sallad, bröd, smör & måltidsdryck. Kaffe & liten kaka ingår. 145 kr per person.

Eftersom det finns heldagsaktiviteter på lördagen, till exempel Knix, kan du välja att köpa lunch eller inte. Kör du Knix på lördagen väljer du bort lunchen på lördagen eftersom du betalar för mat på banan och får då ett lägre pris. Samma sak med heldagsturen på asfalt på lördagen

Bokning
Bokar gör du på: alpin@rommealpin.se eller på telefon, 0243-795800. Hemsida. 

Corona 
Givetvis följer SMC och MC-folket regeringens och myndigheternas regler och rekommendationer. En förutsättning för att Riksträffen ska kunna genomföras är att smittspridningen minskat och att begränsningsförordningen ändrats innan dess. Idag säger den att max åtta personer får träffas.