Nu är bokningarna öppna för 2021

Nu börjar säsongen ta form inför 2021. Kurser kommer att fyllas på allteftersom vi får våra datum klara.

 

Logga in på Mitt Konto så ser ni hela utbudet ifrån SMC överst på sidan. Datum kan ändras ända fram till bokning påbörjats.   
Kurser på Storbana Broms- och Kurvkurs syns här  
Bokningssidan.  för grundkurser, Avrostningar och Knix m.m. Dessa kommer ut på sidan vartefter distrikten blir klara.   
Vi gör allt för att kurserna ska bli så corona-säkra som möjligt, läs tidigare information.   

 

 

SMC Schools folder skickades ut med 2/2021 MC-Folket. Läs och ladda ner den digitalt här.


Att gå en kurs är bland det roligaste och mest lärorika man kan göra som motorcyklist. SMC anordnar årligen massor av kurser runt om i landet och har med sitt unika utbildningskoncept tilldelats MC-tillverkarnas egna kvalitetsstämpel European Motorcycle Training Quality Label” . Det gör oss till den enda utbildaren i norden som certifierat sin fortbildning. Våra kurser är trafiksäkerhetsutbildningar där man utvecklas som förare, blir säkrare och får mer skoj på sin hoj. Har du gått kurs tidigare vet du vad vi menar. Har du inte gått någon kurs så rekommenderar vi dig varmt att göra det.

Våra kurser.

SMC Grundkurs (GK) Du ska vända på landsvägen. Du kör ibland i stan, du ska trixa runt i ett trångt parkeringshus. I stadstrafik vill du lära dig att se situationer och hantera och balansera både dig själv och mc:n med full kontroll och med ett mjukt leende på läpparna.

SMC Grundkurs Knix kallas vårt utbildningskoncept där vi närmar oss hojåkarnas drömvägar. Tänk dig en slingrande serpentinväg med massor av roliga kurvor och utmanande knixiga dolda partier, men också en av de farligaste trafikmiljöerna. På Knix tränar vi i ett tryggt tempo, alltid rätt placerad på vägen och med goda marginaler. Detta för att bli bättre på att hantera överraskningar och medtrafikanter med den där goa känslan av kontroll i magen. Vi ger dig verktygen och kunskapen för att njuta av både vägen och landskapet.

SMC BKK (Broms- och KurvKurs Storbana) Vi ger dig möjligheten att maximera din personliga utveckling på två hjul. Med hjälp av erfarna och engagerade instruktörer får du lära dig att hantera din mc, såväl som dig själv, för maximal kontroll för de lite snabbare landsvägsfarterna. Lär dig köra på rätt sätt, se det du måste, få tid att planera din körning. Det svåra blir lätt, den otäcka upplevelsen försvinner och ersätts med glädje och välbehag.

SMC Grundkurs Grus.  Ingen ska behöva vända bara för att man råkar på en grusväg! Det finns flera olika gruskurser, för landsvägshojar och fram till rena grusäventyr. Att behärska ett löst underlag är nyttigt och lärorikt för alla MC förare oavsett MC.

SMC Sport håller licensutbildningar för dig som funderar på tävlingskörning. Vi håller även rena roadracingträningar där du lär dig att vara först ut ur kurvan. Du avslutar dagen med ett prova på race som ingår i vårt klubbmästerskap. På  www.smcsport.se  hittar du mer information.

 

Anmäl dig på en kurs och upplev själv!

Väntelistan är ej bindande ! "

Kom ihåg att ta med dig ditt körkort och ditt SMC-medlemskort på SMC:s kurser. Ett tips är att ladda ner SMC-Appen så har du alltid medlemskortet till hands.

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om kurser. FAQ

Grundkurser

Knix på gokartbana, avrostingar mm.
Se även distriktens hemsidor för fler kurser.           

Broms- och kurvkurser på storbana 

Broms- och kurvkurs, samt licenskurs/RR-träning
i SMC Sports regi. 

 

Innan du anmäler dig, läs försäkringsinformationen 

SMC School- folder 2021  

 

SMC:s nya touringkurs.   

Vi kommer att ha fokus på att oavsett vad ni som touringåkare råkar ut för på vägen så hanterar vi det med ett leende på läpparna.

Mer information och anmälan

Grevens motorcykeldelar

rabatt för dig som deltar i SMC School.

Nu är bokningarna öppna för 2021

Här bokar du Schooldagarna.
Här bokar du Sportdagarna.

Broms- och kurvkurser på storbana

Broms- och Kurvkurser (BKK) betyder inte att kursen är svårare eller krånglig utan det är bara ett namn för att göra skillnad på Grundkurser och kurser på storbana. 

Broms- och kurvkurserna (BKK) genomförs i sex steg. Inom varje steg finns hastighetsgrupper från lugn till snabb. Detta för att du ska känna dig trygg i ditt eget tempo. Vid anmälan anger du i vilket steg och i vilken hastighetsgrupp du önskar delta.
Kurserna utgår från att du har körkort och landsvägsregistrerad motorcykel.
Efter steg 1-4 kan du gå vidare till SMC Sports licensutbildning för roadracing, där oregistrerad motorcykel är tillåten. Sedan kan du delta i SMC Sport steg 6-dagar.

Kom ihåg att skicka in din utvärdering efter avslutad kurs! Vi vill veta vad du tycker för att hela tiden kunna förbättra våra kurser.

De sex olika stegen  

SMC steg 1-4 ser ut så här:
Steg 1. Motorcykeln
Steg 2. Vägen
Steg 3. Människan
Steg 4. Individuell coaching

SMC Sport steg 5-6 ser ut så här
Steg 5. Svemo licensutbildning, fast hos SMC Sport
Steg 6. Träning inför tävling. Här kan alla som har en giltig Svemo-licens delta

Steg 1-4 är ett krav för att du ska få köra på SMC Steg 5 och därefter i steg 6 kunna delta på roadracingträningar med SMC Sport och andra klubbar eller rent av börja tävla.
SMC har välutbildade instruktörer som håller i teoripass och praktiska övningar på banan.

Grundkurser

Grundkurser handlar om exempelvis Knix-kurser på gokartbana, gruskurser och avrostningar. Även mekarkurser, HLR, föreningskurser och annat finns under denna kategori. Grundkurserna arrangeras till största del av våra distrikt och du hittar dem i den separata bokningslistan här:

Anmälan / Lista kurser

 

SMC:s kursplatser

Anderstorp Raceway
Arlanda Test Track
Linköpings Motorstadion
Karlskoga Motorstadion
Kinnekulle Ring
Ring Knutstorp
Rudskogen (Norge)

Grundkurser arrangeras på många olika platser i landet.
I detta informationsblad hittar du de flesta platser för knixkurser

Medlemskap i SMC

Du måste vara medlem i SMC för att kunna boka och delta i en kurs! Medlemsavgiften ska vara betald vid anmälningsdag för kursen. Klicka här för att bli medlem om du inte redan är det

Fotografering och filmning

Läs på denna sida om vad som gäller för dig som deltagare och för dig som vill fotografera eller filma på SMC:s kurser.

Hastigheter på våra förarkurser

På våra kurser planerar vi körningen efter erfarenhet och förmåga. Det betyder att om du anser dig vara oerfaren så är det inget problem utan kursen läggs upp utifrån dina behov och önskemål.

Gäller min försäkring?

Många ringer till kansliet och frågar om försäkringar. Här finns aktuell information om vilka försäkringar som gäller på SMC-kurser.

 

Filmen - Köra, inte åka

Ta kontroll och öka din säkerhet! Förkovra dig i kunskapen att hantera din motorcykel, gå en kurs hos SMC!

Här kan du ladda ner filmen.Boken Full Kontroll

En bok som lär dig både grunder, vad att tänka på, samt de mer avancerade momenten inom att köra motorcykel. Läs Full Kontroll som E-tidning

Ladda ner som PDF här

 

 

Forskning om SMCs sporthojskurser

11 mars 2013 presenterade VTI en rapport som utvärderat SMCs sporthojskurser. SMC fick bra betyg. Rapporten kan du läsa här.