En kväll på MC 14 maj 2019

En Kväll på Motorcykel har genom åren blivit en uppskattad tradition i Riksdagen. Målet med kvällen är att ge Trafikutskottet och andra centrala beslutsfattare insikt i och känsla av hur det är att köra eller åka motorcykel och moped. Även Trafikutskottets kanslipersonal och utvalda tjänstemän på Näringsdepartementet bjuds in på MC-turen.

Program
Vi samlas för utflykten på Mynttorget, avresan sker klockan 18.15. Här kliver vi på en buss som tillhandahålls av Motorhistoriska Riksförbundet, MHRF. Bussen kör alla deltagare till Gillinge. Med på bussen hålls korta presentationer av företrädare från SMC, McRF och MHRF.  

Målet är Stockholms Trafiksäkerhetscenter Gillinge AB. Det är en trafikövningsplats som vänder sig till olika trafikanter, bland annat motorcyklister. Gillinge erbjuder bland annat Riskutbildning steg 1 och 2 för motorcyklister.  Banan är några kilometer lång med kurvor, raksträckor och korsningar. Du kommer att få provköra motorcyklar och mopeder på bästa tänkbara plats i säker miljö! 

Vid ankomsten till Gillinge får varje gäst en egen värd för kvällen. Det är instruktörer från SMC Stockholm som hjälper till med det praktiska.

McRF tillhandahåller motorcyklar och mopeder för alla som vill prova. Självklart kommer det även att finnas elfordon att provköra. Eftersom körningen sker på inhägnat område kan alla köra motorcykel och moped, oavsett om man har körkort eller inte.  Vårt mål är att alla ska testa en tvåhjuling under kvällen! Du kan också välja att åka med som passagerare på motorcykel. 

Även i år kommer MHRF att delta med historiska samlarfordon. Du som inte vill åka motorcykel kan istället att glida runt banan i olika läckra bilar av äldre årgång. 

MC-och mopedkörningen
Innan körningen kommer du att få göra några enkla övningar och bromsprov, allt för att öka din säkerhet under MC-körningen. SMC Stockholms instruktörer ansvarar för övningarna och kör runt med er på banan. Dalens trafikskola finns på plats med motorcyklar och trafiklärare, särskilt för dig som inte har MC-körkort och inte har någon erfarenhet av att köra en motoriserad tvåhjuling. 

Mat och dryck
Vi bjuder på kaffe och grillade hamburgare under hela kvällen, som alltid är det MCK Dalton som sköter serveringen. Det finns lokal att gå in i om det blir regn och kyla. Sol och värme är självklart beställt! Kvällen avslutas senast 21.30 på Gillinge. Då skjutsas ni tillbaka till Mynttorget med bussen. 

Du som vill vara med på årets roligaste kväll fyller i formuläret nedan. Där fyller du i dina tidigare erfarenheter av att köra MC och moped och din storlek på personlig skyddsutrustning. Var vänlig fyll i senast 5 maj.

Svarsformulär

Namn
Telefon
E-post
Anmälan Alla som ska åka eller köra motorcykel ska använda skyddsutrustning för MC. Därför behöver vi få veta din storlek. Vi vill att utrustningen ska fungera så bra som möjligt, vara bekväm och dessutom se bra ut ! Kläderna får du vid ankomst till Gillinge.
Hjälm (storlek 54-64)
Jacka (dam storlek 34-46, herr storlek 48-62)
Byxor (dam storlek 34-46, herr storlek 48-62)
Stövlar (storlek 36-46)
  
 
  

Några bilder från En Kväll på MC 2013


Bussen anländer till Gillinge med förväntansfulla ledamöter

 


Några ledamöter valde att glida runt i ståndsmässig veteranbil

 


Bara glada miner bland de som valde att köra MC och moped eller att åka med bakpå.