KINA 13 juni–4 juli 2012

2011-03-17
<p class="MsoNormal"><span style="color: #008000;"><strong><span style="color: #ff0000;">BOKNING STÄNGD<br /></span></strong></span> <p>Makalöst äventyr i västra Kina! På våra kultiga Chang Jiang 750 med sidvagn börjar vi motorcykelfärden i Xinjiangprovinsens huvudstad Urumqi och följer gamla karavanvägar till oasen Turpan som ligger 154 meter under havets yta, den näst lägsta punkten på hela jordklotet.</p>

Vi fortsätter i de buddhistiska pilgrimernas fotspår genom Tarimbäckenet och staden Korla och vidare genom den mytomspunna Taklamakanöknen. Vi kör på 1 500 meters höjd längs de mäktiga Kunlunbergen som ligger på gränsen mot Tibet, ända bort till Kashi (Kashgar) som än idag är Asiens största marknadsplats. Totalt kör vi runt 2 000 kilometer.

Mycket innehållsrikt program som börjar i Peking med Förbjudna staden och Kinesiska muren. I resan ingår hyra av en Chang Jiang 750 med sidvagn, den kinesiska varianten av 1940-talets BMW R75, som kom till Kina i form av den ryska Uralmodellen.

Vårt äventyr leds av Vincent Engström som var med på premiärresan 2005 och ledde resorna sommaren 2007 och 2009. Boka snarast för att garantera dig en plats. Om du inte vill köra ensam, ensam, sätt redan nu igång och leta upp någon som vill göra dig sällskap längs Sidenvägen, i sittbrunnen!

 

Allt det här ingår i priset!

● Flyg till Peking t/r med Finnair. ● Motorcykelfärd från Urumqi till Kashgar enligt program. Hyra av motorcykel Chang Jiang 750 med sidvagn. Bensin under körningen. Servicetekniker är med under hela körningen. De kinesiska tillstånd som krävs från respektive län och övriga myndigheter för motorcykelresan. Vägavgifter. Följebil och läkare medföljer under hela motorcykelfärden. ● Motorcykelkörningen leds av Vincent Engström, motorcykelentusiast och initiativtagare till resan. Vincent var med redan på premiärresan 2005 och resorna 2007 och 2009. Vincent möter upp i Urumqi där motorcykelkörningen påbörjas och är med under hela motorcykeldelen av resan. Dessutom medverkar kinesiska engelsktalande guider under hela resan. ● Svensktalande guide i Peking dag 2-4 och dag 20-22. ● Övernattning på hotell av skiftande standard (2-4-stjärniga hotell, del i dubbelrum. Några övernattningar i tält/övernattningsstugor. ● Alla måltider (frukost, lunch och middag) inkl måltidsdryck. ● Program enligt ovan. Inrikes resor enligt program. Transfers, transporter och entréavgifter. ● KINARESORS informationshäfte. ● Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgift på avreseorten. Flygplatsskatt inom Kina och internationell flygplatsskatt vid hemresan. ● Individuellt visum till Kina. ● Du som reser utan sällskap kan önska att dela dubbelrum med resenär av samma kön. Om ingen sådan möjlighet finns tillkommer tillägg för enkelrum. ● Informations- och förberedelseträff i Stockholm, datum ännu ej fastställt, håll utkik här! Kostnader för ev resa till Stockholm och logi ingår ej.

Pris:

62355:- förare
46700:- passagerare

För mer information, se www.kinaresor.se

 

Länk till allmänna resevillkor

Boka din resa här: https://www2.svmc.se/travel