Möt våren vid Elbe

2011-11-16
<p><span style="color: #008000;"><strong><span style="color: #ff0000;">BOKNINGEN STÄNGD</span></strong></span></p> <p>Följ med SMC och möt VÅREN utmed Elbe 16-20 maj, i samband med Kristihimmelsfärdshelgen. Den här resan är mycket lämplig även för dig som tidigare inte åkt MC utanför Sveriges gränser, men vill komma ut och känna på vad Tyskland har att erbjuda. Vi åker hela tiden på vägar som är Touringvänliga och inga äventyrsvägar. Mycket lämplig resa även med passagerare.</p> <p class="MsoNormal">&nbsp;</p>

Onsdag 16 maj åker vi med Stena Line från Göteborg 19.00, vi samlas vid Stena Lines Tysklandsterminal senast 17.00.

Dag 1:

På torsdag morgon anländer vi till Kiel. Efter en frukost buffé på båten ger vi oss iväg ut från Kiel. Vi åker på tyska landsvägar förbi sjön Grosser Plöner, vidare mot Bad Oldesloe. Ut med vägen tar vi en kortare kaffepaus på lämpligt ställe. Styrkta av detta kör vi sedan till dagens delmål som är Schiffshebewerk Scharnebeck, där vi kan få se hur stora fartyg lyfts rakt upp i docka för vidare färd på floden Elbe. Vi passar på att äta lunch här. Härifrån startar vi sedan färden mot vårt boende, vi följer Elbuferstrasse som tar oss med utmed Elbe förbi Hamburg till vårt hotell i Buxtehude. En stad med många gamla svenskminnen. Dagens etapp 25 mil.

Dag 2:

Efter frukost på vårt hotell Stemmann startar vi kl. 10.00. Nu ska vi ut och köra utmed Elbe genom Europas största äppelodlingar som förhoppningsvis står i blom med all sin prakt. Vi fortsätter så längs Elbe ända till flodens mynning vid Cuxhafen med Tysklands största fiskehamn. Här kan det vara lämpligt med lunch och då kanske någon läckerbit från havet på tallriken. Vi fortsätter på Grüne Küstenstrasse utmed Nordsjön till Bremerhaven, där vi lämnar kusten och vänder åter till vårt hotell i Buxtehude, för en trevlig kväll i den gamla delen av staden. Dagens etapp 26 mil.

Dag 3:

Nu ska vi tillbaka till Kiel för att ta båten hem till Göteborg igen. Efter frukost startar vi kl.10.00, och kör upp till Wischafen där vi tar färjan över Elbe till Glückstadt. Vi åker på Grüne Küstenstrasse upp till Heide där vi viker av mot Rendsburg, för att ta oss ut på motorvägen där vi kan få njuta av utsikten på bron över Nord Ostsee kanal (Kielkanalen). Efter några kilometer svänger vi av från motorvägen och kör mot Eckenförde. Vi följer Eckenförde bukt innan vi viker av mot hamnen i Kiel. Naturligtvis gör vi stopp för rast och lunch under dagen. Dagens etapp 25 mil.

19.00 går färjan från Kiel till Göteborg. Samling för incheckning senast kl. 17.00.

Pris förare: 5 900 SEK

Pris passagerare: 5 200 SEK

I priset ingår färja, hotell och frukost

Har du frågor kan du höra av dig till våra guider:

Thomas Svärd, 070-5386963

Lars Lind, 070-6699715

Det går också bra att kontakta SMC Travel: 0243 - 669 70(växel)

Boka din resa här: https://www2.svmc.se/travel

Resevillkor SMC Travel