Norges tak 2012

2011-11-07
<p><span style="color: #008000;"><strong><span style="color: #ff0000;">BOKNINGEN STÄNGD</span></strong></span></p> <p>Norges Tak 2012, 7-14 Juli. Den ultimata sällskapsresan på MC! En resa med SMC Travel &nbsp;till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna! Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!</p>

Rutten

Resan kommer att ta oss från Gagnef i Dalarna via Mora, Sälen, Trysil och Osen till vår andra övernattning i Rena (den första är i Gagnef). Vi far sedan vidare mot Åkreströmmen, Övre Rendalen, Atna och Enden innan vi når Rondane och Rondanevägen. I Folldal fortsätter vi sedan västerut mot Dovre för att slutligen nå Dombås och tredje övernattningen. Nu bär det av mot fjordlandskapet ner genom den mäktiga Romsdalen och innan vi riktigt når fram till fjorden svänger vi upp mot Trollstigen. Vi fortsätter sedan vägen ner mot fjorden för att ta färjan över till Stranda och fortsätta över fjället till Hellesylt där vi åter slår nattläger. Här väljer vi sedan att låta motorcyklarna vila och vi tar färjan in genom Geirangerfjorden. På väg genom fjorden njuter vi av mäktiga fjäll och alla de gårdar som klamrar sig fast längs fjällsidorna. Vi beskådar också det mäktiga vattenfallet de sju systrarna innan vi till sist når Geiranger. Vi tar en tur upp längs Örnvägen och Örnesvingen innan vi fortsätter upp mot Dalsnibba 1500 meter över havet. Vägen går sedan vidare ner genom dalgången till Lom där vi åter får en natts vila. Nu har vi nått Norges riktiga tak och vi tar oss upp genom dalgången till Sognefjäll med toppar en bra bit över 2000 meter, den allra högsta Galdhöpiggen 2465 möh och Norges högsta fjäll. Efter detta bär det så åter av ner mot fjorden och den här gången.

Norges längsta fjord Sognefjord, hela 20 mil lång. Fjorden är också på sina djupaste ställen ner mot 1300 meter djup. Väl där så når vi Laerdal och vägen över Aurlandsfjället med Stegastein och Aurlandsfjorden innan vi ger oss in i Morias mörker för att uppleva världens längsta fordonstunnel 24 km lång. Vårt nattläger slår vi sedan i Borgund. Nu bär det av hemåt igen via gamla E16 innan vi tar av över Hemsedalsfjället ner till Gol och Fagernes. Nu har vi bara en mindre skogsöverfart innan vi når Mjösa, Norges största sjö, där vi har den sista övernattningen. Sista dagen och hemfärd och då droppar en efter en av på vår väg mot Sverige igen och den som vill och som det passar följer med för ytterligare en avslutande övernattning i Gagnef (ingår inte i resan men kan bokas mot tillägg).

Boendet

Vi har ett blandat boende med allt från enklare hotell till så kallade norska hytte (små campingstugor som kan vara enkla men också ha dusch och toalett). Vi undviker att packa oss allt för tätt så i fyrbäddsstugor sover vi två och i sexbäddsstugor sover vi max fyra.

De större stugorna har nästan alltid dusch och toalett, men två nätter har vi enklare stugor med dusch och toalett i servicehus. Det ingår alltid täcken och kuddar i alla stugor så det enda som behöver tas med är sänglinne (lämpligen ett reselakan(typ siden) som tar minimal plats i packningen).

Mat

Frukost (som ingår i priset) serveras antingen på hotellet/vandrahemmet eller så tillreder vi den själv i den största stugan eller på tunet utanför stugorna i solens sken. Möjlighet till lunch bjuds varje dag mellan 13-14 och skulle något annat gälla så meddelas detta vid frukost (lunch ingår inte i priset för resan) För de som så önskar samlas vi runt 19 varje kväll för middag på något lämpligt ställe med gångavstånd från där vi bor (middag ingår inte i priset).

Annat som är lämpligt att ta med sig är termos för varmt vatten till fika, tallrik och bestick för frukost. Guiderna har med sig kaffepulver och thepåsar samt tilltugg till fikat (ingår i priset)
Guiderna har med sig punkteringslagning, verktyg, startkablar, enklare resemedicin och enklare sjukvårdsmaterial.

Se film från rutten 2010.


Kostnad

Förare 7 200 kr, passagerare 6 200 kr, inkl 7 övernattningar i 4-6 bäddsstugor, frukost(som vi guider inhandlar och som vi tillreder gemensamt i frukostlag) samt ev bom- och färjeavgifter. Var och en betalar själv bränsle samt övrig mat och privata utgifter.


Intresserad av att hänga med

Har du frågor, kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, telefon till bostaden 0241-61242 eller mobiltelefon 070-6970498.

Göran Svensson på e-postadressen goran@mctouring.se, mobiltelefon 073-9403335.

Det går ockå bra att kontakta SMC Travel på telefon 0243-669 70 (Växel).

Boka din resa här: https://www2.svmc.se/travel

Resevillkor SMC Travel