Möt våren vid Dannevirke, Tyskland 13-17/5

2014-09-26

Kristihimmelfärdshelgen 2015 möter vi våren norr om Elbe, Tyskland. 

13-17/5

MAX 10 MC

Vi åker med Stena Line från Göteborg till Kiel onsdag 13 maj, samling vid Stena Line Tysklandsterminalen kl.16.45 och kommer tillbaka söndag morgon 17 maj till Göteborg.
Vi bor på Dannevirke B-B i Owschlag som erbjuder ett bra boende med härlig miljö och god frukost.

Torsdag morgon efter frukost ombord på färjan, börjar vår första dag i Tyskland. Vi kör utmed hamnen i Kiel, vidare utmed Eckenfördebuckt till vårt första stopp Kappeln. en gammal stad som ligger vid Slei, som är en vattenväg in från Ostsee till Kappeln. Här tar vi en kaffepaus.

Från Kappeln kör vi vidare till vårt nästa stopp som blir Schleswig också en gammal tysk stad med sjöhistoria, här passar det säkert bra med lunch. Från Schleswig kör vi vidare och kommer fram till Kielkanalen som vi korsar med hjälp av en färja, efter färjeturen kör vi ut på Autobahn 7 där vi åter igen kommer att korsa Kielkanalen men denna gång på bron med fin utsikt över kanalen och Rendsburg.

Vidare till vårt boende Dannevirke.

Ägaren till Dannevirke som själv är motorcyklist heter Carsten och han kommer att bli vår guide på fredagen som med sin lokalkännedom kommer att lotsa oss runt på fina vägar i området b.l.a till Glückstadt-Kollmar som ligger utmed Elbe.

Även lördagen när vi ska tillbaka till Kiel för hemfärd kommer Carsten vara vår vägvisare i Tyskland.

Torsdag och Fredag kväll äter vi middag på Landhaus Hentschel med en härlig tysk atmosfär, beläget alldeles intill vårt boende.

Efter middagen går vi gå tillbaka och sätter oss antingen på uteplatsen eller i Steen´s Corner som är ett mysigt sällskapsrum på Dannevirke, där många galna motorcykelhistorier har berättats.

Denna resa är också lämplig för dig som inte varit ute på kontinenten tidigare med din motorcykel men som vill prova på, vi håller ett lugnt tempo.

SMC guide Lars Lind

Carsten

 

Detta ingår i priset:

  • Färja Göteborg - Kiel i tvåbäddshytt tur och retur. Inklusive frukost.
  • Boende på Dannevirke i tvåbäddsrum med frukost. Enkelrum finns mot tillägg
  • Guidning av lokal guide samt SMC guide

Detta ingår inte:

  • Bensin
  • Lunch och middag

Pris Förare: 5 900 kr

Pris Passagerare: 5 200 kr

Har du några frågor kan du kontakta Lars Lind på tfn. 070-6699715 eller SMC:s kansli 0243-66970 (växel)

Boka din resa här

Resevillkor SMC Travel

a

a

a

 


 

 

 

 

 

a