Dolomiternas vackraste vägar 24 maj-3 juni

2017-10-26
Dolomiterna med sina höga berg och många dalar är som gjort för MC-touring. Det kryllar av bergspass och vägar som ger både fröjd för ögat och härlig MC-körning! För tolfte gången kör vi denna resa till norra Italien, med två av våra erfarnaste MC-guider. Resan börjar i Helsingborg/Ängelholm där vi har vårt första boende. Vi kör till Hamburg varifrån biltåget tar oss till Verona. Vi kommer att bo två nätter i Val di Non och sedan fem nätter i Val di Fiemme. Vi kommer att köra i den alpina delen Sella Gruppe som är ett av Dolomiternas mest spektakulära områden. Vi kör även genom den av vingårdar och barrskogar dominerade Valle di Cembra. Under vistelsen kommer vi att köra många bergspass och på varierande vägar men nästan uteslutande asfaltsvägar. Vi bor, förutom biltågets liggvagn, på hotell av god medelklass där middag ingår i priset för resan.

Resan genomförd!

SMC Travel resevillkor

Reseprofil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Förändring av resans innehåll och pris 6 december 
SMC Travel har blivit tvingade att ändra i resan ”Dolomiternas vackraste vägar”. Orsaken är att ÖBB lägger ner biltåget Hamburg-Innsbruck som vi skulle rest med vilket vi fick vi  i slutet av november. Lösningen blev att ta tåget Urlaubsexpress Hamburg-Verona. Det tåget är betydligt dyrare att resa med, dessutom så går det tåget bara en gång i veckan i vardera riktningen därför måste resan förlängas med två hotellnätter för att kunna genomföras. Det betyder att kostnaden för resan har ökat med 3 500 kronor för förare och 2 500 för passagerare. Men det betyder också mer upplevelser och fler dagar i ett av Europas vackraste områden. En uppdatering av dagsprogrammet kommer lite senare, guiderna har nu all koncentration på att ordna med biltåget och flera hotell nätter. 

Resans pris 

Förare:  16 500 kronor
Passagerare: 12 500 kronor. 
Enkelrum:  Möjlighet till enkelrum finns som tillval på en del resor. Kontakta guiden för denna resa om du har det önskemålet, och för prisuppgift. Eventuellt enkelrumstillägg faktureras separat.

I resans pris ingår

- Färja Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden tur och retur
- Biltåg Hamburg-Verona med Urlaubsexpress tur och retur inklusive del i liggvagn och frukost
- Hotell två nätter i Val di Non, del i dubbelrum inklusive frukost och middag
- Hotell fem nätter på Hotell Italia, Molina, Val di Fiemme, del i dubbelrum, inklusive frukost och middag
- Boende i Helsingborg/ängelholm, del i dubbelrum

I priset ingår inte
- Övrig mat & dryck
- Bensin
- Försäkringar 

Resan dag för dag
Torsdag 24 maj

Vi samlas i Helsingborgstrakten för vår första övernattning och information.

Fredag 25 maj
På morgonen tar vi oss över sundet vid Helsingborg till Helsingör, åker genom Danmark och tar sedan färjan till Tyskland över Rödby–Puttgarden. Vi fortsätter på autobahn och småvägar genom ett grönt nordtyskland till Hamburg, Altona, där vi lastar motorcyklarna på Urlaubsexpress nattbiltåg till Verona. 

Lördag 26 maj
Åter på hojarna i Verona kör vi mot Val di Non. Här bor vi två nätter och kör i passo Mendola till lägsta punkten i Val di Non-ravinen. 

Söndag 27 maj
Vi börjar dagen med att köra mot Passo del Tonale sedan fortsätter vi över Passo Gavia och Passo dello Stelvio för att avsluta dagen i Val di Non området där vi övernattar på samma hotell som dagen innan. (Beroende på väder så kan riktningen bli omkastad).

Måndag 28 maj
Vi lämnar Val di Non och avslutar dagen i området runt Cavalese i Val di Fiemme där vi övernattar. Här kommer vi nu att bo fem nätter på Hotell Italia, Molina Val di Fiemme.(Uppdatering kommer).

Tisdag 29 maj
Turen inte riktigt klar ännu. (Uppdatering kommer).

Onsdag 30 maj
Denna dag tar vi det lite lugnare och kör genom Valle di Cembra på diverse små vägar och besöker flera små byar. För den som inte vill ta det lugnt erbjudes en riktigt kurvig och bergig tur ner till Gardasjön (ca 35 mil). Vi återvänder sedan till vårt tidigare hotell.

Torsdag 31 maj
Vi börjar nästa dag med att köra över passo Manghen och passo Brocon till nationalparken Pale di San Martino. Vi fortsätter över passo Rolle och passo di San Pellegrino till området runt Viggo di Fassa och vidare tillbaka till Molina.

Fredag 1 juni
Nu har vi en dag då vi utforskar alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära område. Under hela Dolomiterna -vistelsen kör vi upp och ner över många bergspass och på mycket varierande mc-vägar med många pass på över 2000 m.ö.h.

Lördag 2 juni
Nu kör vi åter mot Verona via vackra vägar. Väl i Verona 
lastar vi åter motorcyklarna på nattåget för transport till Hamburg.

Söndag 3 juni
Sista dagen tar vi oss tillbaka till Sverige och Skåne från Hamburg i egen takt. Guiderna hjälper de som så önskar och guidar ut ur Hamburg och motorvägen mot Puttgarden. På grund av motorväg och ständiga färjeavgångar så kan det vara svårt att hålla ihop gruppen på väg hem. Många vill också köra i sin egen takt på grund av "hemlängtan".

Körkunskaper
För att få ut så mycket som möjligt av resan bör du ha god erfarenhet av MC-körning och stor lust att köra på kurviga och branta vägar. Resan är trots detta upplagd så att det med fördel går bra att ha passagerare med för vi ser gärna att det blir flera motorcyklar med två personer på. Ta med dig ett gott humör och glöm inte att ta med badkläder för det finns inomhus pool att tillgå på hotellet. Det finns plats för 18 deltagare. 

Vägval
Du har möjlighet att hela tiden köra med guide, men vill du köra på egen hand och ansluta till kvällen går det bra. Vi kör på allt från små, kurviga vägar till motorvägar. Motorväg kör vi i huvudsak av tidsskäl mellan färjor och tåg. Dagsetapperna varierar mellan 10 och 40 mil. Totalt beräknas vi köra cirka 250 mil, bort räknat resan till Helsingborg.

Rutter
Det kommer att finnas rutter till resan för TomTom och Garmin GPS. Rutterna består av enkla waypoint/målpunkts filer som i grova drag visar resans alla olika sträckningar. Avvikelser från rutterna kan ske pga. väder eller andra orsaker men de flesta delmål, och absolut slutmålen för dagsetapperna, är alltid rätt. Ruttfilerna kommer att vara tillgängliga 2 - 3 veckor före avresa.

Här kan du se en video från resan till Dolomiterna 2010: http://youtu.be/NVmHx4jvku8

Deltagarnas ansvar
Giltigt körkort tas med.
Medtag pass eller nationellt ID-kort.  
MC-försäkring
Reseförsäkring, kolla rese- och avbeställningsskydd 
Försäkringskassans sjukförsäkringskort bör du ha med dig.  

Guider på resan
Guider på resan är Örjan Andersson och Hans Rönnegård, två av SMC mest erfarna guider. De guidar medlemmar runt om i Norden, Europa och världen och får alltid högsta betyg av resenärerna. 

Frågor om resan
Hans Rönnegård, e-post, mobiltelefon 072-2046200
Örjan Andersson, på e-post , mobiltelefon 070-691 56 36

Klicka på bilderna för större format


Fantastiska vyer och vägar garanterasResan funkar utmärkt för Guldvingar - så länge föraren har goda körkunskaper!Ett antal stopp för foto och fika blir det. Många härliga kurvor kommer att passeras under våra dagar i Dolomiterna. Vi åker biltåg från Hamburg till Innsbruck. 


Ibland är det så vackert att man blir rörd

 


En viktig del av våra resor är den härliga gemenskapen. Du åker hem med nya vänner för livet!