Norges Tak 7-14 juli

2017-10-30
Norges Tak är en av våra klassiker och ses som den ultimata sällskapsresan på MC! Resan går till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna och vackraste vyerna. Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Du får bland annat uppleva Geiranger, Trollstigen, Dalsnibba, Örnvägen, Songefjäll, Laerdal och Borgund. Vi bor i hytter och vandrarhem. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!

Resan genomförd!

SMC Travel resevillkor

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

 

Pris
Förare: 7 300 kronor
Passagerare: 6 500 kronor
Enkelrum: finns ej på denna resa

I priset ingår
- Guidning
- Sju övernattningar i 4 - 6 bäddsstugor eller vandrarhem.
- Frukost (som guiderna inhandlar och som vi tillreder gemensamt i frukostlag)
- Bom- och färjeavgifter. 

I priset ingår inte
- Bränsle
- Övrig mat och privata utgifter
- Försäkringar 

Boendet
Vi har ett blandat boende med allt från vandrarhem till så kallade norska hytter (små campingstugor som kan vara enkla men också av bättre variant med dusch och toalett). Vi undviker att packa oss allt för tätt. I små fyrbäddsstugor sover vi två och i stora fyr- och sexbäddsstugor sover vi max fyra.

De större stugorna har nästan alltid dusch och toalett, men någon natt har vi också enklare stugor med dusch och toalett i servicehus. Vi har valt att göra så för att visa olika alternativ för boende på resa i Norge men också för att få ett rimligt pris för resan. Det ingår alltid täcken och kuddar i alla stugor så det enda som behöver tas med är sänglinne (lämpligen ett reselakan (typ siden) som tar minimal plats i packningen) och handduk. 

Mat
Frukost ingår i priset och den tillreder vi själva i den största stugan eller på tunet utanför stugorna i solens sken. Vi äter lunch varje dag någon gång mellan 12.30-14, ingår inte i priset för resa.  För den som vill samlas vi runt 19.00 varje kväll för middag på något lämpligt ställe med gångavstånd från där vi bor (middag ingår inte i priset för resan).

Övrigt
Resans längd är cirka 180 mil. Länk till rutten. Vi kommer att köra både branta och kurviga vägar. En bra förberedelse är en Knix-kurs med SMC. 

Annat som är lämpligt att ta med sig är termos för varmt vatten till fika, tallrik och bestick för frukost.  Som tidigare nämnts också sänglinne och handduk. Guiderna har med sig kaffepulver och tepåsar samt tilltugg till fikat (ingår i priset) Guiderna har med sig punkteringslagning, verktyg, startkablar, enklare resemedicin och enklare sjukvårdsmaterial.

Resan dag för dag

Frågor om resan
Guiderna svarar på frågor om resan. Göran Svensson, 073-940 33 35, e-post.  Sonja Svensson, 070-223 44 59, e-post. 

Vilka är Sonja och Göran Svensson?
Göran och Sonja kommer från Leksand. När de inte kör MC är Göran snickare och Sonja jobbar på förskola vintertid och som trädgårdsmästare under sommarhalvåret. De har guidat motorcyklister på resan Norges Tak i elva år vilket SMC Travel är mycket tacksamma för. Guidningen började med att man åkte med Hans Rönnegård på hans Norge-resor. Paret upptäckte att det var så roligt att de inte ville åka hem. De började hjälpa Hans med resorna. Norges Tak är en lämplig ”instegsresa” för motorcyklister och är för många den allra första längre MC-resan man gör.

Det är inte särskilt svårt att se varje resa som ett nytt äventyr säger Göran och Sonja som inte tröttnat på resan efter elva år. De nya deltagarna gör att man ser samma platser med nya ögon. Dessutom ändrar de några vägar, byter boenden och kör åt motsatt håll för att förnya rutten.  Göran och Sonja är ett gift par, något de ser som en styrka och fördel. Det har aldrig varit ett problem, tvärtom är det gemensamma intresset bra för relationen. Guidningen är en av årets semesterveckor och med tio år på nacken är inte heller planeringen av resan särskilt omfattande. En stor fördel är också den vackra naturen, de roliga vägarna med relativt låg trafik och det faktum att Norge ligger väldigt nära oss.

Deltagarna är en stor del av resan. Att få stötta, peppa och hjälpa deltagarna ger både guider och resenärer mycket utöver själva resan.  Många växer som MC-förare i och med att man får mycket körträning på kurviga vägar. Göran och Sonja vill förmedla att det är kul och enkelt att resa på MC och det behöver inte vara särskilt dyrt.

Uppdraget som guide i SMC-Travel ser paret som ett förtroendeuppdrag i en rolig gemenskap. De har fått nya vänner både bland guider och deltagare i hela landet. 


Göran och Sonja Svensson är våra guider till Norges Tak. 

Klicka på bilderna för större format

 


Vidseterkrysset

 


Sognefjorden

 


Sognefjell

 


Dalsnibba

 


Aurlandsfjorden

 


Vi kommer att köra många fina vägar i vackra landskap.