På MC i Savojens berg 2-16 september

2018-01-17
Detta är en två veckor lång resa i Frankrike och Italien där vi kör småvägar högt upp i Alperna som erbjuder speciella MC-upplevelser. Resans tema är: Det går inte för sakta – det är vägen som inte är krokig nog! Resan går längs de trevliga Jurabergen och över kända och okända pass i franska och italienska alperna. Huvuddelen av resan går på asfalterade landsvägar varav en del är branta, kurviga, många är smala och någon går på en hylla i bergssidan. Körningen på grus blir huvudsakligen som utflykter från boenden och det blir inte så många mil. Kvaliteten på grusvägarna får uppväga bristen på kvantitet! Resan startar vid färjan i Rödby och sedan åker vi biltåg tur och retur Hamburg – Lörrach.

Resan genomförd!

SMC resevillkor

Reseprofil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för MC-körning, Mat & Dryck, Kultur och Natur. 

Resans pris
Förare:
16 300 kronor
Enkelrumstillägg: undersök möjlighet till enkelrum med guide. 

Ingår i resans pris
- Biltåg Hamburg – Lörrach tur och retur
- Boende i två/tre-bäddsrum eller lägenhet
- Frukost
- Två middagar
- Guide 
- GPS-rutter

I priset ingår inte
- Färja/Bro t o r Sverige-Danmark
- Färja t o r  Rödby – Puttgarden 
- Övriga måltider
- Deltagarnas försäkringar
- Bensin och övriga personliga utgifter

Resan dag för dag

Allmänt om resan
Den här resan handlar väldigt mycket om MC-körning på roliga vägar genom vackra landskap. Den innehåller ingen annan sightseeing, inga kulturella aktiviteter och ingen lyx. Matsymbolen i resans profil är satt till 1 för att det inte ingår några fina middagar. Möjlighet finns givetvis ibland att själv välja restaurang med högre ambitioner.

För att ge större frihet att stanna och titta när man vill, köra i eget tempo och äta vad och var man vill kommer det vissa dagar finnas möjlighet att köra i smågrupper. Givetvis kan alla som vill haka på guiden. Uppsamling kommer att ske på bestämda punkter och detaljerade GPS-rutter delas ut. Vissa dagar och vissa vägar genomför vi enbart i samlad grupp.

På kvällarna samlas vi för eftersnack och planering vid något vattenhål. Vad och med vem man äter är fritt även om det är trevligt med gemensam middag. Deltagarna avgör.

Det är möjligt att genomföra resan på vilken MC som helst. Mest njutbar blir den på en hoj med upprätt körställning, måttlig vikt, bra packutrustning och om möjligt kompromissdäck för grus och asfalt.

Körförmåga
En del av grusvägarna är smala, steniga, branta och dåligt underhållna serpentinvägar. Regn före och under resan kan påverka svårighetsgraden. Vana och kompetens på grusväg och körning på kurviga vägar behövs för att uppskatta resan. Förare som är förtrogna med sin GPS kommer att få en friare och mer givande resa.

Specifikt att tänka på inför resan
Det är önskvärt att ha GPS-utrustning som kan användas under färd och ett minimikrav att ha GPS t ex i mobiltelefon.

Deltagarens ansvar
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort
- Europeiskt sjukförsäkringsintyg
- Reseförsäkring - kontrollera ditt rese- och avbeställningsskydd
- MC-försäkring
- Giltigt körkort 

Frågor om resan
Ring guiden Ole Holmblad, telefon: 073-633 61 49 eller e-post.

Vår guide i Savojen
Ole Holmblad från Göteborg, född 1955, som har kuskat runt på MC-semester i Norge, alperna och andra ställen i många år. Talar engelska och lite ”autobahndeutsch” och har varit instruktör inom SMC. Om det är något speciellt moment i körningen som inte känns riktigt bra skall vi kunna prova oss fram till en förbättring.  Ole ser fram emot att få dela med sig sina favoritvägar i Savojen med andra MC-entusiaster


Ole utforskar snövägar i södra Europa Detta är Ole Holmblad som tar hand om er som åker till Savojen. 

 

 

 

 Klicka på bilderna för större format!


H
är är resplanen!


Vägen från Comme de Sommelier


Vägen från Monte Jafferau


Grus överallt utom på vägen


Col d'Izoard


Ovanför Durance-floden