SMC Resor 2021

Vill du resa på motorcykel men slippa att planera resrutter, boka färjor och boende? Känner du dig osäker på språket, vill du slippa åka ensam, vill du få tips av en kunnig reseledare och vill du få nya vänner? Då är du välkommen att hänga med oss på en SMC-resa. Klicka på rubriken så kommer du till resan. Reseprogrammet kommer med MC-Folket i december. Bokningen öppnar olika klockslag måndag 7 december 2020. Resorna är öppna för alla SMC-medlemmar. Fler resor kan tillkomma under året och SMC Travel följer myndigheternas rekommendationer då det gäller corona.

Hur bokar man resor? Hur betalar man? När kommer reseinfo? Läs mer här. 

 

Andalusien på våren 20-27 mars

Inställd p g a corona.

Varför inte börja MC-säsongen tidigt på våren? Du flyger själv ner till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig och sju dagars härlig MC-körning på extremt kurviga vägar i vackra Andalusien. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller på egen hand om du hellre vill det. Vägarna är osannolikt underbara för MC-körning. Alla deltagare får kartor för de guidade turerna. Förläng MC-säsongen och res med oss till södra Spanien i vår! 
Guide: Roger Söderbom

 

Ostkanten 2.0 - en smakbit av Sverige 13-16 maj

Resan inställd p g a corona.  
Mc-touring ska vara behagligt och varje dag innehålla vackra scenerier, fina vägar, intressanta stopp och upplevelser. Den populära resan Ostkanten har nu uppdaterats till en ny rutt. Vi kör en 4-dagarstur genom i östra Mellansverige och rundar Vättern. Kurviga, vackra vägar och det vackra svenska landskapet, hög klass på boende och mat gör denna tur till en underbar upplevelse att njuta av. Detta är en resa som även passar dig som inte har så stor vana av MC-touring. 

Guide: Hans Eriksson

Kroatien och Slovenien, försommar med gröna berg och vatten 14-25 maj

Resan inställd p g a corona.
Detta är en resa för dig som utöver rolig hojåkning på rejält svängiga och kuperade vägar i vackra omgivningar, också gillar naturupplevelser, ett kvällsbad i havet, eller kanske bara att strosa i gränderna i någon av de medeltida städer och byar vi besöker. Vi börjar resan med att tillsammans ta oss från Helsingborg till Hamburg och nattåget till Wien. Mellan Wien och Slovenien kör vi mest motorväg. I övrigt håller vi oss nästan bara på fina, mindre vägar. Förutom Kroatien och Slovenien kör vi genom vackra delar av Bosnien. Vi besöker gröna naturområden i bergen, kör längs Adriatiska havet, och bor två nätter på ön Cres. Det här är resan för dig som vill se mer av Kroatien än badstränder.

Guider: Lennart Lindgren och Göran Gustafsson

Försommarvecka i Harzbergen 30 maj - 6 juni

Resan inställd p g a corona.

Nu kan du tillbringa den första veckan i juni åt att köra motorcykel i Harzbergen, även kallad Tysklands minialper.  Vi tar färjan Göteborg-Kiel tur och retur och bor fem nätter på ett bra hotell med ett bra kök. Under vistelsen besöker vi vackra och intressanta sevärdheter, kör på de bästa hojvägarna i underbara Harz och äter goda middagar på hotellet vilket ingår i resans pris.
Guider: Lennart Lindgren och Göran Gustafsson

 

 Isle of Man TT-races 1-16 juni

Inställt på grund av corona.

Följ med till en unik tävlingsvecka på en unik tävlingsbana med upplevelser som du kommer att prata länge om efter resan. Isle of Man lämnar ingen oberörd, smått chockad och småleende står du i den kraftigt lutande backen nedför Brayhill och undrar hur det går att köra 290km/h mitt i stan med en superbike, ofattbart helt enkelt.Dagen efter kanske du sitter uppe vid Gooseneck i solen och ser när öns stjärnor Ian Hutchinson, John McGuiness, Peter Hickman, Michael Dunlop och Dean Harrison jagar uppför berget efter nya segrar och varvrekord i ett tempo som du inte trodde var möjligt. All annan racing du sett i ditt liv bleknar - IoM TT-Races är unikt i hela världen!Lägg sedan till allt annat som händer på denna mycket vackra gröna ö under vår vistelse där. Dragracing, motocross, märkesträffar, uppvisningar och mycket mera. Isle of Man TT-Races är en fantastisk upplevelse på en vykortsvacker ö för alla raceintresserade som blir till ett minne för livet. Vi bor i Homestay i huvudstaden Douglas – hemma hos en Manx-familj som tar hand om dig på bästa sätt cirka fem minuters promenad från banan. Vi reser med tre olika färjor till och från Isle of Man. Ta chansen och häng med!
Guide: Fredrik Löfberg

 

Giro Dolomiti 5-16 juni

Genomförs 4-15 september om det är möjligt! 
Dolomiterna är ett paradis för många, inte minst motorcyklister. Klassat som ett av UNESCOs världsarv, är bergen och dess omgivningar unika och bedövande vackra. Till detta kommer italiensk mat, hög standard, gästvänlighet och underbara vägar. En dag kör vi även Stelvio-passet. Svårslaget! Detta är resan för dig – kvinna eller man - som tilltalas av detta och samtidigt gillar att köra hoj på ett aktivt sätt. Du kan välja på att köra fram och tillbaka på din egen MC eller att flyga ner till Milano och hyra en MC. Vi bor en vecka i mysiga Moena och gör dagsutflykter på några av Europas bästa MC-vägar i en storslagen natur.

Guider: Björn Uddenberg och Stefan Cantarelli

 

Pilgrimsresa Norge 26 juni - 3 juli

Resan flyttad till 11-19 september om det är möjligt.  
Att vara pilgrim är att vara på resa. Att färdas på mc är också en resa. En resa med tid för eftertanke, självkännedom och kanske hitta rätt i livet. En möjlighet att komma ifrån vardagsbrus och stress. Frihet från kalender, telefon och att inte vara nåbar hela tiden. Frihet att vara i nuet – här och nu när du sitter på din mc. Att släppa alla måsten som tynger. Resan omfattar 170 mil på 7 dagar. Vi startar i Uppsala och kör mot Trondheim. Vi stannar på intressanta sevärdheter efter rutten och guidade visningar där vi stämplar våra pilgrimspass, till exempel Nidarosdomen i Trondheim, Stikklestad kulturcenter och Bergstaden Röros.

Guide: Curth Andersson

 

Norge för den yngre generationen första turen 27 juni-3 juli 

Resan inställd p g a corona.

Om du är 35 år eller yngre och är intresserad av aktiv körning samt vill uppleva Norges storslagna natur är detta resan för dig. Kanske har du nyligen tagit MC-kort eller vill göra din första utlandsresa på motorcykel? Vi kör en vecka i Norge på asfaltsvägar och under den veckan kommer du att få se Norges vackraste vyer i form av bl.a. Rjukan, Lysebotn, Preikestolen, Aurland, Lærdal, Jotunheimen, Geiranger, Trollstigen och mycket, mycket mer. Vårt mål är jämn könsfördelning – detta är en resa som passar kvinnor såväl som män. Resan vänder sig till dig som har en mindre semesterbudget då boendet består av stugor med 2-5 bäddar. Resan passar dig med A2-körkort och uppåt. I första hand vänder sig denna resa till SMC-medlemmar som är upp till 35 år gamla. I mån av plats kommer SMC-medlemmar över 35 år att beaktas. En nyhet för 2021 är att vi arrangerar Norge för den yngre generationen två gånger.

Guider: Jarno Ylivirta och Björn Granberg

 

På MC i Alsace 3 - 11 juli

Resan inställd p g a corona.

Vi kör till och i underbara Alsace, landskapet mellan toppen på Vogesbergen och Rhenfloden, mellan tyska Pfalz och Schweiz. Resan börjar och slutar i Trelleborg och vi kör genom Tyskland som vi tyvärr mest ser från motorvägarna. Väl nere i Alsace blir det mer kurviga vägar och en del berg. Lite sevärdheter är inplanerade också. Alsace ligger inte bara nära Tyskland, det har tyska gener också. Detta är en resa där inriktningen är mer njutning än utmaning. Vi kommer att bo på små hotell eller värdshus och även om vi inte går på stjärnkrogar så lär det inte gå någon nöd på oss. Alsace är känt för mat och vin och i Tyskland går man sällan missnöjd från bordet. Totalt blir körsträckan under resan cirka 270 mil. En del dagar blir det många timmar i sadeln.
Guide: Ole Holmblad

 

Norges Tak 10-17 juli

Resan inställd p g a corona.

Norges Tak är en av våra klassiker och ses som den ultimata sällskapsresan på MC! Resan går till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna och vackraste vyerna. Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Du får bland annat uppleva Geiranger, Trollstigen, Dalsnibba, Örnvägen, Sognefjäll, Laerdal och Granli. Vi bor i hytter och vandrarhem. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!
Guider: Hans Bergström och Stefan Uppgren

 

Freundschaftfahrt, touring med tyska knuttar 5-12 juni

Resan inställd p g a corona.

Vi tar färjan Trelleborg-Rostock där vi möts av fyra tyska MC-kompisar, tre män och en kvinna. De kommer att dela med sig av sina tyska favorit-MC-vägar med Villa Löwenherz som bas under sju dagar. En svensktalande guide visar dig runt i Hessen sjödistriktet,, Sauerland och Steinhuder Meer. Totalt kommer du att köra 260 mil i Tyskland till och från hamnen i Rostock.
Guide: Sören "Wikinger" Rieck-Andersen

Grussafari "På gränsen" 6-11 Augusti

Resan fullbokad, välkommen att stå på väntelistan!
2021 blir det andra året för Grussafarin ”på Gränsen”. Vi genomför ett grusäventyr i Värmland, Dalarna och på gränsen till Norge. Det blir en all inclusive-variant där mat, boende och guider ingår. Vi kör på små slingrande grusvägar och traktorvägar genom djupa skogar och förbi mängder av sjöar. Dagsetapperna är mellan 20 och 30 mil varav merparten grus. Man kan köra med alla typer av offroad-motorcyklar med grova däck. Det är ingen ”enduroresa” även om vägstandarden är varierande. Du bör vara van grusvägsåkare och behärska din MC oavsett underlag.

Guider: Per Sjöberg och Jan Westergren

Skottlands bästa vägar 16-26 Augusti

Resan inställd p g a corona.
Vi färjar Trelleborg -Travemünde med nattfärja och övernattar sedan i Arnhem i Nederländerna. Dag 2 färja Ijmuiden-Newcastle för att sedan njuta av Skottlands vägar, säckpipor, slott, pubar och andra sevärdheter. Naturen är storslagen och människorna mycket gästvänliga. Vi kommer att övernatta i Rowardennan, Lochailort , Ullapol, Tain, Pitlochry och Edinburgh. Självklart kommer vi att besöka både slott och whiskydestillerier! Skottland är ett drömresmål för knuttar eftersom vägarna är som skapta för motorcyklister – även om de kör på vänster sida.

Norge för den yngre generationen andra turen 21-27 augusti

Om du är 35 år eller yngre och är intresserad av aktiv körning samt vill uppleva Norges storslagna natur är detta resan för dig. Kanske har du nyligen tagit MC-kort eller vill göra din första utlandsresa på motorcykel? Vi kör en vecka i Norge på asfaltsvägar och under den veckan kommer du att få se Norges vackraste vyer i form av bl.a. Rjukan, Lysebotn, Preikestolen, Aurland, Lærdal, Jotunheimen, Geiranger, Trollstigen och mycket, mycket mer. Vårt mål är jämn könsfördelning – detta är en resa som passar kvinnor såväl som män. Resan vänder sig till dig som har en mindre semesterbudget då boendet består av stugor med 2-5 bäddar. Resan passar dig med A2-körkort och uppåt. I första hand vänder sig denna resa till SMC-medlemmar som är upp till 35 år gamla. I mån av plats kommer SMC-medlemmar över 35 år att beaktas. 2021 kör vi Norge för den yngre generationen två gånger.
Guider: Jarno Ylivirta och Björn Granberg

 

Manx GP och Classic TT 25 augusti - 6 september

Resan inställd p g a corona. 

 Manx Grand Prix är bland annat amatörernas race. I ”Newcomers class” måste alla starta som aldrig kört på Isle of Man tidigare. Tävlingarna körs på den sex mil långa banan runt ön. Förutom Manx GP körs också flera klasser i Classic TT. På söndagen är det Jurby Festival, vilket innebär uppvisning av massor av hojar. Manx Grand Prix är som ett TT-race fast i lugnare tempo. Ett varv runt Mountain Course går på 17 minuter istället för 16! Det är inte lika många besökare under Manx GP vilket ger ön en högre mysfaktor denna vecka. Oavsett om du gillar motorcykelrace eller inte kommer du sannolikt att älska Isle of Man. Det går inte att uppleva tävlingarna på Youtube eller TV du måste helt enkelt följa med oss och själv stå intill banan och uppleva känslan när förarna kör förbi.
Guide: Maria Eriksson

Kullar, berg och alper - genom Tyskland till Frankrike 4-19 september

Resan fullbokad, välkommen att stå på väntelistan! 
En resa med mycket MC-körning där landskapet är största upplevelsen men det finns några få sevärdheter instoppade också. Rutten är lagd så att vi så snart det är rimligt håller till bland kullar, berg och alper. Där är vägarna krokigare, vyerna vidare och maten mer rejäl. Resan börjar och slutar i Trelleborg och vi kör en del i Tyskland men mest i Frankrike. Frankrike är ett lite bortglömt men underbart MC-land! Vi kommer att bo enkelt men civiliserat och även om vi inte går på stjärnkrogar så lär det inte gå någon nöd på oss. Fransoserna tar mat och vin på blodigt allvar och tyskarna stoppar korv och brygger öl på traditionellt vis. Totalt blir körsträckan under resan minst 410 mil. Vissa dagar blir det många timmar i sadeln. Resan är definitivt för oss som tar semester för att få köra eller åka hoj, inte för dem som tar MC för att komma till semestern!
Guide: Ole Holmblad

Rumäniens dolda skatter 4-19 september

Resan fullbokad, välkommen att stå på väntelistan! 
Rumänienresan har blivit en mycket uppskattad resa med många upplevelser av både historia och natur i en del av Östeuropa som är okänd för många. Efter färjan Karlskrona-Gdynia kör vi genom Polen, Slovakien och Ungern för att efter 3 dagars körande anlända i norra Rumänien. Maramures, vårt första besöksmål, är ett område där människor har bevarat mycket av gamla traditioner. Den är känd för den glada kyrkogården i Sapanta, mycket vackra träkyrkor och god mat. Vi besöker Draculas födelsestad Sighisoara som är den äldsta bebodda borgen i Östeuropa. Vi kör Transfågarasan och Transalpinan två av Europas vackraste vägar som tar oss högt upp på bergstoppar. På vägen hem övernattar vi i Slovakien och Polen. Detta är vår allra längsta resa, cirka 500 mil, och den är lämplig för dig som har kört mycket MC, har erfarenhet av att köra i grupp och i högt tempo. 
Guider: Ana och Ronny Jansson

Tatra – Slovakiens bästa mc-vägar 10-19 september

Resan flyttad till 10-19 september pga corona. Välkommen att stå på väntelista!
Slovakien har länge varit en magnet för hojåkare från hela Centraleuropa och nu hittar allt fler nordbor hit. De slovakiska bergen bjuder rejält kurviga och kuperade vägar, måttligt med trafik och fina vyer. Vi börjar med att ta nattfärjan från Karlskrona till Gdynia. Genom Polen kör vi huvudsakligen motorväg, i Slovakien blir det nästan bara krokiga, mindre vägar. Vi kurvar oss kors och tvärs genom de ikoniska Tatrabergen, och njuter både av vägarna och naturen.  Vi äter god centraleuropeisk mat, och får även tillfälle till sightseeing, bl a besöker vi den fantasieggande borg där delar av vampyrfilmen Nosferatu spelades in.

Guider: Stig Larsson och Stefan Dangar

Kaliforniens bästa MC-vägar 6-17 oktober

Det här är resan för dig som struntar i den raka motorvägen till förmån för den mindre och mindre trafikerade kuperade kurviga landsvägen. Resan börjar i Long Beach där vi hämtar vår hyrda MC’s, vi åker sen över bergen och skidorten Big Bear ner mot öknen och ut till Las Vegas. Efter en vilodag fortsätter vi ut mot kusten via Death Valley för att först åka den vackraste delen av Hwy 1 över Big Sur mot Monterey för att dagen efter vända tillbaka mot Santa Barbara. Vi avslutar sen med ett besök på den berömda Mulholland Hwy som är väldigt populär bland MC åkare. Vägstandarden i Kalifornien är genomgående god så fort man kommer bort från LA’s motorvägs system, det är väl skyltat och bilister håller sig på sin sida av vägen. Dessutom jämfört med att köra MC nere i tex Alperna är det mycket mindre trafik på de vägar vi åker. Naturupplevelserna är många och MC körningen många gånger fantastisk. Vi möts av hav, berg och öken, högsta punkten på resan är ca 2 400 meter över havsytan och den lägsta 111 meter under havets yta.
Guide: Magnus Jansson

Nya Andalusien, höstresan, 16-23 oktober

Varför inte förlänga MC-säsongen hösten 2021? Du flyger på egen hand till Malaga där en hyrd motorcykel och sex dagars härlig MC-körning på extremt kurviga vägar i vackra Andalusien väntar på dig. Vi bor i minilägenheter på ett hotell i Torremolinos strax utanför Malaga. Därifrån kör vi dagsturer med SMC-guider eller på egen hand för den som vill. Alla deltagare får GPS-filer på rutterna. Vägarna är osannolikt underbara för mc-åkning och vädret för det mesta behagligt för en svensk motorcyklist. Detta är vår nya resa till Andalusien.
Guider: Erik Mårtensson och Ragne Gustafsson

Andalusien på hösten 6 November - 13 November

Resan fullbokad, välkommen att stå på väntelistan!
För sista gången kör vi resan som har sin bas i byn Tolox. Ta chansen att följa med ochmavsluta MC-säsongen i södra Spanien. Du flyger på egen hand till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig och sju dagars härlig MC-körning på extremt kurviga vägar i vackra Andalusien. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi om du så önskar. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för de guidade turerna. Vägarna är osannolikt underbara för mc-åkning och vädret för det mesta behagligt för en svensk motorcyklist.
Guide: Roger Söderbom

Nya Zeeland från Syd till Norr 28 februari-23 mars 2022

Resan fullbokad!
För dig som tycker att naturupplevelser är det viktigaste på en resa har du nu chansen att få uppleva Nya Zeeland. Det är ett av de mest isolerade länderna i världen. Maorifolket, de första invånarna på ön kallade den för Aoteaora, långa vita molnens land. Tack vare den sena upptäckten av ön och det låga befolkningsantalet har landet bevarat en ren och orörd miljö. Sydalperna, fjordar och glaciärer skapar ett magnifikt landskap på sydön. Den norra ön karakteriseras av vulkaniskt landskap och utbredd termal aktivitet. Vägarna är som gjorda för MC-körning och slingrar sig genom fantastisk vackert landskap. Guiderna har bott på södra ön i ett år och kört alla vägar som går att åka på. De lovar visa både måsten för turister men också sina egna smultronställen. 
Guider: Ana och Ronny Jansson

 

 

Påsk i USA, touring i tre delstater, 9-18 april 2022

Detta är en MC-resa till stora sevärdheter i västra USA. Vi kör cirka 220 mil i en härlig medeltemperatur på 24 grader i tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada. Resan börjar och slutar i Los Angeles. Vill du komma tidigare eller stanna efter resan är det möjligt att kombinera. Du får uppleva Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder och häftiga Hollywood, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon och häftiga Hooverdammen. Vi bor på hotell med minst tre stjärnor. Samtliga har pool där du kan svalka dig efter dagens MC-tur. Resan körs under 1,5 vecka i samband med påsk vilket gör att du bara få semesterdagar.
Guide: Micke Långs